Boksamtal, guidningar, kurser...
Föredrag om Rävbacken i Härnösand
Jag berättar om vår restaurering av Rävbacken och hur det gett oss insikter om ängarnas djupa historia. Det blir även några ord om hur det är att skriva en populärvetenskaplig bok i stilen som kallas litterär sakprosa – en faktabok som ska gå att läsa som en roman.
Säljer min bok Rävbacken på Ekbolanda gårds julmarknad
Passa på att köpa min bok Rävbacken som julklapp på julmarknaden som Ekbolanda gård har den 14 december! Butiken, gården och ladan kläs i julskrud. Det finns även andra utställare med fint hantverk som kommer att finnas på plats i ladan där jag också kommer att stå. Jag kan skriva något i boken om du vill. Betalning sker med swish, kostnad 230 kronor.
Föredrag om Rävbacken för Entomologiska föreningen i Uppland
Jag berättar om vår restaurering av Rävbacken, hur det hela började år 2013 och hur de vilda växternas återkomst har påverkat insekterna. Idag finns det bland annat mindre blåvinge, silversmygare, sexfläckig och mindre bastardsvärmare, svartpälsbi och lergetningar i backen. Läs mer om föreningen här.
Om Rävbacken i Norrtälje
Välkommen till stadsbiblioteket torsdag den 28 november kl 19.00 för att ta del av ett författarsamtal med mig utgående från min bok Rävbacken - ett restaureringsprojekt sydväst om Uppsala. Läs mer här.
Om Rävbacken i Jönköping
Jag pratar om hur vi har restaurerat Rävbacken och hur det knyter ihop ängsmarkernas djupa historia med jordbrukets intåg till Skandinavien för 6000 år sedan.
Rovdjurshelg i Nora
Följ med på rovdjurshelg i Nora! Ett arrangemang av Svenska rovdjursföreningen där jag är med på en guidning och håller ett föredrag.
Boksamtal om Rävbacken i Uppsala
Boksamtal på Stadsbiblioteket i Uppsala där Jenny Jewert ställer frågor till mig om min bok Rävbacken. Kom, det blir ett trevligt samtal där även publiken kan vara med och ställa frågor.
Om Rävbacken i Tranemo
Föreläsning om Rävbacken på Tranemo bibliotek. Jag delar med mig av hur jordbruket – genom betande boskap och slåtter av ängar – har gynnat den biologiska mångfalden i Skandinavien under tusentals år. Inte bara i Sverige som helhet men även i trakterna runt Tranemo, Dalstorp och Svenljunga där min släkt levt i hundratals år.
Skogsinventering i praktiken
Exkursion i skog nära Uppsala. Vi letar efter några arter som kan visa att det funnits skog under lång tid på platsen. Jag lär ut hur man kan rapportera arterna till Artportalen och så diskuterar vi hur det kan påverka skogens skyddsvärde.
Föredrag om skogsinventering
Ekologi, politik, och förberedelser inför exkursion till ett oskyddat skogsområde. Jag kommer att prata om skogsekosystemet, hur många skogslevande arter är beroende av att det finns stående träd. Vi diskuterar olika sätt som man kan använda för att uppmärksamma skogsägare och myndigheter på att det finns skyddsvärd skog samt vilka juridiska vägar det finns att gå när samhället inte längre tar ansvar för att skogsbruket bedrivs på ett hållbart sätt.
Boksamtal om Rävbacken i Hofors
Onsdag 16 oktober kommer Emil till Hofors bibliotek för ett författarsamtal. Då kommer han att förklara hur sambandet ser ut mellan mammutar och svenska slåtterängar. Han kommer också att berätta hur liemän och betande kor bidrar till att rädda den biologiska mångfalden.