Projekt tjäder 2015

Jag försöker avslöja ett tjäderspels hemligheter. Spelplatsen är känd sedan gammalt med nu har centrum flyttats och ett nytt hygge i närheten verkar ha förändrat tupparnas maktpositioner. Var är centrum? Var kommer hönorna att landa? Sökandet fortsätter.

Än så länge har jag inte fått se några hönor på spelplatsen. Jag har sett enstaka tuppar men jag vet att de är fler. Jag har hört en fem-sex tuppar i området men vet samtidigt att det är när hönorna landar som det verkligen hettat till. Det är då man kan få se flera tuppar på samma plats. Jag ger mig inte förrän jag har fått se allting. Sökandet fortsätter. (Om du vill se hur det gick förra året så titta här.)

22 mars 2015: Efter ett litet bakslag var jag och Erica på spelplatsen och letade spår. Vi hittade något som verkade vara spår efter spelande tjädertupp så jag flyttade gömslet till den platsen...

 

19 april 2015: Nu är det en vecka kvar till jag ska åka ut. Vad ska jag göra för en film i år? Vad vill ni se från min helg i tjädergömslet? Lämna gärna en kommentar nedan!

 

Förra året åkte jag och en polare ut till ett tjäderspel utanför Åsele i Västerbotten. Jag ville se hur det såg ut där den dominanta tuppen höll till och dramat lät inte vänta på sig. Tyvärr var vi någon dag för tidigt, hönveckan hade inte börjat men tupparna var igång trots det.