Ny filmproduktion av Vetenskapspedagogen om Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker 2019

Nyligen var det premiär för min film om årets upplaga av Forskningsresan i Naturvårdens Utmarker som i år ägde rum i Ljungdalen-Storsjö området. Det var drygt 30 deltagare under premiären och filmen har nu haft mer än 800 visningar på Youtube.

Filmen följer några av deltagarna och gruppledarna på Forskningsresan i skogarna kring Ljungdalen-Storsjö området. Flera av de artfynd som gjordes i skogarnas visas upp. Filmen kanske kan inspirera andra till att delta på Forskningsresan i framtiden eller på annat sätt engagera sig för skogen.

- Forskningsresan är årets höjdpunkt och det är fantastiskt att se engagemanget bland alla deltagare. Det ger energi som varar ända fram tills nästa års Forskningsresa. Minnen som fastnade särskilt i år var alla fina fynd av hotade vedsvampar som vi hittade och se upptäckarglädjen i allas ögon. Vi gjorde flera fynd av taigaskinn, sprickporing och blackticka som alla är vedsvampar som klassas som sårbara i Sverige, säger Julian Klen, talesperson för Skydda Skogen, och deltagare på årets Forskningsresa.

Vill du veta mer om Forskningsresan och kanske läsa rapporten om alla fynd av naturvårdsarter som gjordes? Då hittar du mer information här.