Djurkalendern

Jag har gjort några korta filmer om hur det är att få se vilda djur i naturen. Nu kan du se alla filmerna här.

Hur är det att möta ett vilt djur?

I Djurkalendern får du höra olika personer som har fått se vilda djur i Uppland. Hör deras berättelser och få tips som hjälper dig till egna spännande möten. Djurkalendern produceras av Emil V. Nilsson och Oscar Edwards (Foto) på Biotopia.

 

Smyga på tvåbeningar med Korra

Har du sett en tvåbening någon gång? Hör Korras berättelse om när hon såg en konstig varelse ligga i ett kar fullt med vatten, mitt ute i skogen. Tack till AnnLee Vikner och Tornet Productions, respekt!

 
 

Fladdermussmygarna Miro och Markus

Hur skulle du reagera om en fladdermus ramlade ner från din ytterdörr? Hör Miro och Markus berätta om när just det hände dem tidigare i höstas. Fladdermusexperten Johan Eklöf finns med som en flygande expert. Tack till Åza Mårtensson för hjälp med filmningen.

 
 

Björnlyssnarna Ida och Alexandra

Skulle du vilja höra en björn komma lufsande i skogen? Hur skulle det vara om det var du som hörde tunga prasslande steg bakom ett stort stenblock? Lyssna på Ida och Alexandras berättelse om närkontakt med björn i skogarna utanför Vällnora, Uppland.

 
 

Lodjursupptäckaren Pär

Först fick de höra märkliga ljud i natten, sedan såg de spår och sedan satt lodjuret där i vägkanten. Hör Pär Eriksson berätta om sin lodjursupplevelse i allra nordligaste Uppland.

 
 

Utterskådarna Petter & Lisa

Vill du bli utterskådare? Hör Petter och Lisas berättelse om när de fick se utter i Vendelån. Spana efter utter om vintern vid öppet vatten i annars isbelagda vattendrag.

 
 

Tjäderdetektiven Mats

Vill du bli tjäderdetektiv? Lyssna på naturfotografen Mats Wilhelm när han berättar om de tjädrar han fått se när han legat i ett gömsle i skogen på våren. Lär dig hitta spåren som leder till tjädrarnas spelplats.

 
 

Rävspanaren Johan

Har du sett en räv någon gång? Lyssna på Johan Månsson när han berättar om två möten med räv hemma vid huset där han bor. Johan ger flera tips hur man kan göra för att öka chanserna att få se räv eller andra djur i naturen.