Är jag normal?

Hej vetenskapspedagogen. Jag är ingen bönsyrsa, svart änka eller havstulpan. Jag är en helt vanlig snubbe, en människa med tonårsångest. Det är mycket som skrämmer mig. Mest rädd är jag för att min penis inte är onormal. Min penis saknar helt taggar eller andra utskott och har en klubbliknande topp, helt utan spets. Ännu så länge har jag inte genomfört ett vanligt samlag, men jag drömmer om det varje dag. Min sexuella erfarenhet har jag ännu så länge fått på egen hand. Är jag normal? Hälsar, Anonym tonårsångest.

Kära Anonym tonårsångest, du är helt normal.

Själv var jag i mina tidiga tonår helt övertygad om att min egen apparat var totalt avvikande. Nu sitter jag här med två barn som jag själv varit med och gjort, så det kan inte vara så farlig. Glöm inte att primater har haft sex i 60 miljoner år och innan dess sträcker sig den levande historien av lyckad förökning tillbaka runt tretusen femhundra miljoner år!

Även om du själv inte kommit till så tillhör du trots allt en av överlevarna. Dina tidigare släktingar har alla lyckats med konststycket att göra barn, så hälften av dem måste ha haft fullt funktionella penisar och den andra hälften helt adekvata vaginor. Du är resultatet av hundratals miljoner år av sex. Vi kan också vara säkra på att formen och storleken på just din penis inte förutbestämmer hur du ska agera. Det finns inget öde och endast du kan skapa din framtid.Av din historia att döma så är sannolikheten stor att det kommer att gå bra för dig.

För det första så har du en stor penis. Om vi jämför med våra närmaste släktingar bland de andra människoaporna så förstår du säkert vad jag menar – schimpanser och bonobos penisar är bara åtta centimeter i erigerat tillstånd och en massiva muskulös gorillahane har i upphetsat tillstånd en penis på hela tre centimeter. Muskler är inte allt.

För det andra har du en typisk människopenis. Det betyder att den saknar penisben. Till och med schimpanser har ben i sin penis. Det betyder också att din penis saknar tydliga utskott eller spetsar. Det kan vara så att du är en av dem som har knottriga små utskott på din penis, men inte heller det kommer att ställa till något problem för dig. Din penis har inte hårda plattor på sidan eller ett spetsigt lansliknande ollon.

Vilka är det som har format din penis? Det kan vara skrämmande att tänka sig, men det är hela din släkt som gjort att du har den penis du har. Framför allt så är det släktens kvinnor. Som tur är så handlar det inte om dina nu levande kvinnliga släktingar. Det är de döda kvinnorna i din släkt, de som en gång har levat och legat med de män som du är lika mycket släkt med, bakåt i historien. Man kan säga att din penis är resultatet av vad de gått igång på.

Du har en bra penis. Den är formad genom historien och skiljer sig mycket från andra apors penisar, precis som hos de flesta apor. När det kommer till våra förökningsorgan så skiljer olika arter sig ofta ifrån varandra. Det visar på den viktiga roll som penisen har, en roll som ofta glöms bort, framför allt av finniga tonårspojkar – din penis är ett fortplantningsorgan. Sex är det kitt som binder samman oss med våra förmödrar och förfäder. Visst, sex är så mycket mer än bara fortplanting, men just barnalstrandet är och förblir den röda tråden till vår historia. Men det är inget du behöver tänka på ännu så länge. Lek med dig själv, lek med andra och ta hand om dig. Använd kondom, kanske en knottrig som en sexuell passning till våra släktingar schimpanserna?